Воєводська віза в Польщу

Для легального перебування та отримання роботи в Польщі існують різні способи. Можна відправитися на заробітки і перетнути кордон по біометричного паспорту або отримати попередньо офіційне запрошення від роботодавця.

Недолік обох варіантів - обмежений термін перебування в Польщі. У першому випадку він складе не більше 3 місяців з півріччя, в другому - 6 місяців за рік. Важливо, що з моменту отримання попередньої візи має пройти не менше року. Для прикладу, якщо дозвіл видано 01.01.2018, то наступне може бути отримано не раніше, ніж 01.01.2019. Якщо наявність даних обмежень заважає вашим планам і необхідність двічі на рік перетинати кордон в них не входить, варто отримати воєводської візу. Документ дозволяє перебувати і працювати на території Польщі наступні 360 днів.

Привілеї воєводської візи

Оформлення воєводської візи зручно, оскільки дає безліч привілеїв:

  • ймовірність відмови практично виключена, оскільки консул Польщі підпорядкований воєводі;
  • працювати і перебувати на території держави можна весь рік без необхідності перетинати кордони;
  • є можливість відправитися в одну з шенгенських країн і перебувати на її території не більше 90 днів з 180;
  • українець, який в'їхав по воєводської візі, може працювати на організацію, оформити запрошення, за межами Польщі, якщо це філія роботодавця, що знаходиться в будь-якій країні шенгенської зони;
  • в польську воєводської візу, яку отримує працівник, можна вписати інших членів його сім'ї. На підставі оформленого документа близькі родичі отримують право законного перебування на території країни протягом року;
  • не потрібно оплачувати консульський збір;
  • немає чого чекати, поки пройде цілий рік з моменту оформлення попередньої робочої візи. З отриманням воєводського запрошення на роботу ці обмеження знімаються, і ви можете вільно в'їжджати в країну, минаючи подібний «коридор».

Така кількість привілеїв говорить про одне - оформляти документ однозначно варто тим, хто планує не згадувати про бюрократичних процедурах протягом усього року і зосередитися на заробіток грошей.

Незручності для власників воєводського запрошення

Національна віза надає розширені права своїм власникам, а також і накладає певні обмеження:

  • чекати оформлення воєводського запрошення доведеться як мінімум 30 днів, а при такому великому потоці бажаючих виїхати на заробітки - і кілька місяців. З цієї об'єктивної причини відведений польськими нормами строк видачі документів істотно збільшується;
  • запрошення дозволяє працювати тільки на того роботодавця, який надає для вас дану посаду. При змінах назви компанії або займаної посади співробітникові доведеться переоформляти крім запрошення ще й візу. При цьому вам буде потрібно повернутися в Україну, адже легального підстави для перебування на території Польщі у вас немає. Тому варто відразу оформляти його у надійних роботодавців, які не обдурять з умовами праці та оплатою;
  • запрошення фірма може видати на 2-3 роки, проте максимальний термін візи обмежений рішенням консула (становить півроку або рік);
  • бюрократичні перешкоди. Для оформлення візи потрібно зібрати значний комплект документів, від правильності заповнення яких залежатиме прийняте рішення.

Таким чином, віза по воєводського запрошення - зручний спосіб відправитися на заробітки тоді, коли ви вже побували в Польщі і успішно пропрацювали на одну з фірм. Якщо у вас інша ситуація або ви відправляєтеся за кордон вперше, потрібно впевнитися в надійності компанії-роботодавця, інакше ви просто даремно витратите гроші і час.

Які документи подаються для отримання візи

Плануючи отримувати польську воєводської візу, українцю потрібно підготувати:

  • оригінал запрошення від воєводи, заповнений згідно з прийнятими нормами;
  • анкету на мові, якою ви володієте - польською, українською або англійською. Документ повинен бути оформлений латинськими літерами з використанням транслітерації;
  • медичну страховку, яка покриває весь термін перебування в країні;
  • 2 фото розмірами 3,4 * 4,5 см;
  • копію та оригінал паспорта громадянина України;
  • закордонний паспорт і копії тих сторінок, де проставлені візи. Важливо, щоб термін його дії як мінімум на 3 місяці перевищував дату запланованого виїзду.

Будь-які помилки в оформлених документах є серйозною підставою для отримання відмови в'їзду в країну. Приділіть особливу увагу страховці. Її якість строго перевіряється. У разі виявлення порушень це загрожує великим штрафом, депортацією і навіть забороною на подальший в'їзд в країну.

Якою має бути страховка

Купити страховку дешево не вийде, адже:

  • вона повинна припускати максимальну виплату в розмірі 30 000 євро;
  • видають її на весь термін перебування іноземця в Польщі;
  • оформляється вона з сумою франшизи не більше 150 євро;
  • вона поширюється на територію всіх країн шенгенської зони;
  • їй покриваються всі потенційні витрати.

Важливо, що медичний поліс страхування повинен бути представлений оригінальним документом разом з нотаріально засвідченою копією. Якщо документ не відповідає висунутим польською стороною вимогам, розраховувати на отримання візи не доведеться. Ціна страховки залежить не тільки від віку та стану здоров'я. Вартість також варіюється в залежності від особливостей роботи: для тих, хто зайнятий на небезпечних виробництвах, вона буде вище. Ціна, запропонована українськими страховиками, починається від 250 гривень за місяць перебування за кордоном, при оформленні документа в Польщі його вартість буде істотно вище. Страховий поліс надається разом з оригіналом і копією квитанції про оплату.

Отримувати страховку потрібно далеко не в будь-якій організації. Список фірм, які дійсно мають на це право, розміщений на офіційному сайті Міністерства закордонних справ. З його допомогою ви знайдете організацію, де можна оформити документ, порівняйте ціни на надання послуг. Орієнтуватися варто на кількість медустанов, з якими співпрацює страхова, і перелік випадків, які є підставою для надання безкоштовного лікування.

 

Як користуватися страховкою

Неуважність і недостатня практика співпраці зі страховиками може призвести до того, що навіть при настанні страхового випадку можна залишитися без належної компенсації. У договорах чітко прописаний перелік клінік, куди потрібно звертатися при настанні страхового випадку. Якщо ви вирішите відвідати інше медустанову, яке здасться вам більш зручним, можете не розраховувати на компенсацію вартості лікування.

Відсутність франшизи означає, що вартість наданих послуг медучреждением буде повністю покрита за рахунок страхової компанії. При цьому ви нічого не доплачуєте. Якщо ж передбачена певна сума франшизи, то ці гроші виплачуються хворим, а залишок компенсується за рахунок страховика. Як правило, до медичних установ необхідно просто надати страховий договір, а подальші розрахунки польської та української сторін за обслуговування здійснюються без участі застрахованої особи.

Етапи оформлення воєводської візи

Щоб оформити воєводської візу, вам належить:

  1. Оформити запрошення на роботу. Це може бути організація, яка б вимагала в послугах українців, приватні особи (громадяни Польщі або країн ЄС, які живуть на території держави, іноземці, які проживають більше 5 років). Сторона, що надає роботу, повинна підтвердити свою здатність створити необхідні умови для праці (забезпечення мінімальної зарплати, страховки, житла). Дотримання кожного з перерахованих умов підлягає ретельній перевірці компетентними органами.
  2. Воєводство запевняє документ і вносить інформацію про нього в реєстраційну базу. Саме з цього моменту запрошення стає чинним.
  3. З готовим запрошенням працівник повинен відвідати консульство і візовий центр.

Будучи підлеглим воєводи, консул не може відмовити працівнику в отриманні візи при відсутності вагомих причин.

Як отримати візу

Розраховувати на отримання робочої візи без сторонньої допомоги можуть в основному ті, хто працював на обраному підприємстві раніше і добре себе показав. В інших випадках співробітники організації просто не захочуть займатися оформленням подібного запрошення, адже на це необхідно витратити багато коштів і часу.

Офіційна вартість отримання документа складається з таких витрат:

  • на оформлення страховки;
  • на виготовлення фото, копій паспортів, засвідчення документів;
  • оплата послуг візового центру;
  • вартість роботодавця, який займається випискою запрошення (встановлюється компанією на свій розсуд).

Починати оформлення документа необхідно як мінімум за 3 місяці до запланованої дати поїздки. На практиці оформляти воєводської візу до Польщі самостійно, не знаючи роботодавця, зовсім незручно:

  • по-перше, ви не обізнані про роботодавця та реальні умови праці. Отримавши довгострокове запрошення, ви витратите сили і часу. У разі якщо робота вам не підійде, доведеться заново переоформлювати всі папери;
  • по-друге, дуже високий ризик припуститися помилки при заповненні документів, не знаючи всіх нюансів. Складнощі перекладу та спілкування з польською стороною є однією з причин неправильного оформлення запрошення, внаслідок чого ви просто даремно витратите гроші і час;
  • по-третє, дуже високий ризик бути ошуканими потенційним роботодавцем. Самі по собі компанії, які пропонують оформити запрошення за гроші, але нічого не знають про працівника і запрошує стороні, викликають підозри.

Кращий спосіб отримати роботу в Польщі - звернутися за допомогою до спеціалізованих організацій. Таким чином, ви зможете уникнути багатьох складнощів, які потенційно здатні відбити будь-яке бажання відправитися на заробітки.

Оформлення документів через посередників

Чи збираєтеся відправитися працювати з України в Польщу на тривалий період? Тоді вам доведеться звернутися до спеціалізованим компаніям. Вони допоможуть правильно оформити необхідні документи. Самостійно зробити це не вийде, оскільки, крім особистих даних, потрібне запрошення від компанії. Роботодавці вельми неохоче займаються оформленням воєводських віз. Причина - необхідність зібрати великий обсяг документів, що підтверджують можливість запрошення іноземця на роботу. Вони вимушені доводити, що підприємство здатне забезпечити працівника житлом, страховкою і належним рівнем оплати праці. Нічого не знаючи про співробітника, витрачати стільки ресурсів на видачу дозволу недоцільно.

Компанії-посередники надають послуг і оформлення воєводського запрошення на обрану вами роботу, допомога в отриманні страхового поліса і заповненні анкети. Грамотні менеджери нададуть повну консультацію з будь-якого питання і в потрібний момент допоможуть з оформленням документів. Найгірше, що може статися при виборі компанії-- потрапляння на шахраїв, які видадуть підроблене воєводське запрошення на роботу. Деякі недобросовісні посередники оформлюють українцям документи для працевлаштування на підставні фірми. Навіть якщо цей факт не буде виявлено під час розгляду справи воєводою, то, потрапивши до Польщі, українцю просто ніде буде працювати. Доведеться шукати нелегальні можливості заробітку, що загрожує серйозними наслідками. Довіряйте фахівцям з багаторічним досвідом - звертайтеся в компанію U-Staff.

Telefonist 58518b9b469e9d28ac7b75a6ed9f76dadcfbac6da96e6517448eeba9ec1f5e38

Анкета кандидата

Нажимая "Отправить" Вы соглашаетесь с условиями конфиденциальности

Как устроиться на работу

Сайт агентства U-STAFF помогает получить достоверную информацию и в найти легальную работу в Польше для украинцев с удобным графиком и комфортными условиями труда.


Обращайтесь в нашу компанию, если:
  • хотите без рисков найти актуальные вакансии ведущих зарубежных компаний;
  • вам интересна работа в Польше с высокой заработной платой;
  • планируете без посещения чужой страны узнать, какие обязанности нужно выполнять, сколько получится зарабатывать, за сколько можно найти жилье и т. д.;
  • хотите оформить Карту Побыту (Karta Czasowego Pobytu).

Мы предлагаем помощь в трудоустройстве в Польше. Обратите внимание на вакансии, предложенные на сайте. Наша компания сотрудничает только с официальными, лично проверенными работодателями, что является гарантией 100% подлинности информации. Кроме того, соискатели получают не только высокую заработную плату, но и комфортные условия для трудоустройства.


Если вы:
  • достигли 18 лет;
  • хотите достойно зарабатывать и готовы трудиться;
  • заинтересованы получить опыт работы за рубежом;
  • уверены, что легальная работа для вас.

Заполняйте анкету. Мы свяжемся с вами в течение 24 часов и поможем найти работу в Польше без трудностей и рисков.